mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Tarta z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna tarta z warzywami-idealna na obiad.

Tarta z warzywami

Składniki:

Tarta z warzywami

 

 

  • Farsz:
  • 1 opakowanie warzyw na patelnię (lub mieszanki warzywowej)
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • ostra mielona papryka
  • bazylia
  • oregano
  • tymianek

 

Sposób przygotowania:

Tarta z warzywami
Na poczatku składniki na ciasto mieszamy ze sobą i wyrabiamy je na jednolitą masę. Formujemy z nich kulę i wkładamy do zamrażalnika na około 30 minut. Następnie rozwałkowujemy i wylepiamy formę na tartę o średnicy 30 cm. Ciasto pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Następnie robimy farsz- warzywa podgrzewamy na parze kilka minut. Jajka roztrzepujemy , dodajemy jogurt naturalny, sól, ostrą mieloną paprykę, bazylię, oregano oraz tymianek. Na podpieczony spód ciasta wykładamy warzywa i zalewamy je masą jogurtową. Zapiekamy około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.