Sposób przygotowania:
Tartaletki z awokado i łososiemETAP 1
Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem.
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dokładamy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Gotowe schładzamy około 30 minut. Następnie wałkujemy na grubość około 4 mm. Od foremek wycinamy koła.
ETAP 2
Wyciętymi wyklejamy wnętrze foremek. Dno nakłuwamy. Tak przygotowane babeczki pieczemy około 20 minut w 180°C do zrumienienia.
ETAP 3
Po upieczeniu studzimy
ETAP 4
NADZIENIE:Awokado obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Tak przygotowane kroimy na mniejsze części i miksujemy lub rozgniatamy widelcem. Rozdrobniony miąższ doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
ETAP 5
Gotowy wykładamy na upieczone tartaletki.
Łososia dzielimy na mniejsze części. Na każdej babeczce wykonujemy z niego różyczkę. Całość dekorujemy natką pietruszki, pokrojonym szczypiorkiem i oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy!
marietta
LauraLaura
madziulka89
Magdalena88
niezły kąsek