Sposób przygotowania:
Tartaletki z kremem i owocami
Składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę, owinąć folią i wstawić do lodówki na godzinę. po tym czasie ciasto cienko rozwałkować, wykrawać kółka większe nić foremki, wylepiać foremki wysmarowane masłem. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem i odstawić do ostygnięcia.
Krem:
W jednej szklance mleka rozpuścić proszek budyniowy, drugą szklankę zagotować z cukrem, Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia, ciągle mieszając. Ostudzony budyń zmiksować z miękkim masłem.
Na ostudzone tartaletki wylać tężejącą galaretkę, następnie wyłożyć krem i udekorować owocami.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem i odstawić do ostygnięcia.
Krem:
W jednej szklance mleka rozpuścić proszek budyniowy, drugą szklankę zagotować z cukrem, Do gotującego się mleka wlać mieszankę budyniową. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia, ciągle mieszając. Ostudzony budyń zmiksować z miękkim masłem.
Na ostudzone tartaletki wylać tężejącą galaretkę, następnie wyłożyć krem i udekorować owocami.