szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Produkty są tak dobrane smakiem, że pasty nie trzeba doprawiać, ser nadaje odpowiednią słoność, a użyte ryby ostrość i to właśnie ta ostrość jest smakiem dominującym w tej paście.

Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami

 

  • 1 puszka sardynek w oleju z papryczką chili
  • 5-6 suszonych pomidorów
  • 50 g sera fety
  • zielona cebulka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami
Otwieramy puszkę z rybami i odlewamy olej oraz usuwamy papryczki, które się w puszce znajdują, gdyż będzie za ostro. Ryby przekładamy do rozdrabniacza czy melaksera. Do ryb dodajemy pomidory suszone oraz niewielki kawałek fety. Całość miksujemy na krem. Pastą smarujemy pieczywo. Podajemy posypane posiekaną zieloną cebulką.
Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami
Otwieramy konserwe z rybą i odlewamy z niej olej
Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami
Rybe przekładamy do miksera razem z pomidorami
Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami
Do ryb i pomidorów dodajemy kawałek sera feta
Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami
wszystkie składniki miksujemy na krem i smarujemy nim pieczywo