Sposób przygotowania:
Tartaletki z rabarbarem
1. Przesianą mąkę wysypać na stolnicę. Dodać pokrojone na kawałki zimne masło, cukier puder, proszek do pieczenia i sól. Wysiekać, uformować kopiec, wbić żółtka, zagnieść na jednolite ciasto. Owinąć je folią spożywczą i odłożyć na 45 minut do lodówki.
2. Rozwałkować, podzielić za pomocą salaterki na 4 krążki. Wyłożyć w czterech wysmarowanych masłem foremkach do tartaletek. Ponakłuwać widelcem aby ciasto za bardzo nie urosło. Zapiekać 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
3. W tym czasie z mąki, masła i cukru wyrobić palcami kruszonkę, a obrany rabarbar pokroić w kostkę. Na zapieczone ciasto ułożyć rabarbar i posypać kruszonką. Piec jeszcze przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego!
2. Rozwałkować, podzielić za pomocą salaterki na 4 krążki. Wyłożyć w czterech wysmarowanych masłem foremkach do tartaletek. Ponakłuwać widelcem aby ciasto za bardzo nie urosło. Zapiekać 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
3. W tym czasie z mąki, masła i cukru wyrobić palcami kruszonkę, a obrany rabarbar pokroić w kostkę. Na zapieczone ciasto ułożyć rabarbar i posypać kruszonką. Piec jeszcze przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego!
2milutka