patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 710]

Tarta jabłkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna tarta jabłkowa z cynamonem na kruchym i delikatnym cieście. Polecam dla każdego smakosza ciast i nie tylko.

Tarta jabłkowa

Składniki:

Tarta jabłkowa

 

Sposób przygotowania:

Tarta jabłkowa
Jabłka obieram a następnie wyrajam środek. Kroję w plastry. Ciasto przekładam do tarty wyłożonej papierem do pieczenia.

Ciasto wykładam plastrami jabłka. Posypuję cukrem trzcinowym oraz cynamonem. Brzegi ciasta zawijam do środka. Piekę w 180 stopniach 45 min.

Wierzch po upieczeniu można posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Tagi:

owoce ciasto