Sposób przygotowania:
Tartaletki ze szparagami i szynką
Z podanych obok składników zagnieć gładkie i elastyczne ciasto, gotowe wstaw go lodówki na godzinę.
W miedzy czasie przygotuj nadzienie: pozbawione zdrewniałych części i ugotowane wcześniej szparagi pokrój w krążki, zachowując główki. Śmietanę wymieszaj z jajkami (nie ubijaj), dodaj sól, pieprz, posiekany szczypiorek i starty ser.
Do wyłożonych ciastem foremek wrzuć pokrojoną w kostkę szynkę i posiekane szparagi, całość zalej wcześniej przygotowaną masą śmietanową, na wierzchu połóż zachowane wcześniej główki szparagów.
Tartaletki piecz 45min w 170stop.
W miedzy czasie przygotuj nadzienie: pozbawione zdrewniałych części i ugotowane wcześniej szparagi pokrój w krążki, zachowując główki. Śmietanę wymieszaj z jajkami (nie ubijaj), dodaj sól, pieprz, posiekany szczypiorek i starty ser.
Do wyłożonych ciastem foremek wrzuć pokrojoną w kostkę szynkę i posiekane szparagi, całość zalej wcześniej przygotowaną masą śmietanową, na wierzchu połóż zachowane wcześniej główki szparagów.
Tartaletki piecz 45min w 170stop.
SylaUla