Sposób przygotowania:
Tartelki z kremem budyniowym
Na stolnicy zagniatamy ciasto z mąki, masła,cukru pudru i żółtek. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto cienko wałkujemy na ok 1 cm grubości. Wycinamy koła, którymi wylepiamy foremki to tartelek. Pieczemy w 200 stopniach 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy budyń z 3 szklanek mleka i 2 proszków budyniowych. Dosładzamy jeżeli trzeba. Spody z ciasta wypełniamy kremem. Śliwki kroimy na cząstki i układamy na każdej tartelce.
![Tartelki z kremem budyniowym Tartelki z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tartelki-z-kremem-budyniowym-138729.jpg)
![Tartelki z kremem budyniowym Tartelki z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tartelki-z-kremem-budyniowym-138730.jpg)
![Tartelki z kremem budyniowym Tartelki z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tartelki-z-kremem-budyniowym-138731.jpg)
![Tartelki z kremem budyniowym Tartelki z kremem budyniowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tartelki-z-kremem-budyniowym-138732.jpg)