Kuchnia MagdaLeny

Kuchnia MagdaLeny

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 178]

Tartinki imprezowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Małe kanapeczki idealne jako przekąska lub przystawka na różnego rodzaju imprezach. Są szybkie w przygotowaniu i super prezentują się na stole

Tartinki imprezowe

Składniki:

Tartinki imprezowe

 

  • kilka kromek chleba żytniego
  • dowolny pasztet
  • kilka plasterków boczku pieczonego
  • 1/3 czerwonej papryki
  • kilka oliwek zielonych lub czarnych
  • natka pietruszki
  • 2-3 frankfurterki
  • 1 kiełbasa jałowcowa
  • 1/3 ogórka świeżego
  • kilka listków świeżego szpinaku
  • kilka plasterków kindziuka dojrzewającego
  • kilka grzybków marynowanych
  • ketchup, musztarda, chrzan tarty

Sposób przygotowania:

Tartinki imprezowe

Przygotowanie składników

Umytą i pozbawioną nasion paprykę pokroić w większą kostkę. Ogórka umyć i pokroić wraz ze skórką na półplasterki. Kilka oliwek odsączyć z zalewy i pokroić w plasterki. Natkę pietruszki oraz szpinak umyć i osuszyć. Grzybki odsączyć z octu. Frankfurterki pokroić w plasterki, a kiełbasę jałowcową w półplasterki.

Z kromek chleba wyciąć dowolne kształty za pomocą wykrawaczek do ciastek i posmarować pasztetem.

Tartinki z boczkiem

Na pasztet ułożyć zrolowany plasterek boczku pieczonego. Na wykałaczkę nabić kawałek papryki, plasterek frankfurterka oraz całą oliwę, a następnie wbić ją w kanapkę z boczkiem.

Z jednej strony boczku ułożyć plasterki oliwki, a z drugiej natkę pietruszki. Gotowe tartinki ułożyć na desce.

Tartinki z kiełbasą jałowcową

Na pasztet ułożyć półplasterki kiełbasy.

Na wykałaczkę nabić półplasterek ogórka, plasterek frankfurterka oraz listek szpinaku, a następnie wbić ją w kanapkę.

Ozdobić odrobiną ketchupu. Gotowe tartinki ułożyć na desce.

Tartinki z kindziukiem dojrzewającym

Na pasztet położyć listek szpinaku, a na niego zrolowany plasterek kindziuka.

Na wykałaczkę nabić całą oliwę oraz grzybka marynowanego, a następnie wbić ją w kanapkę z kindziukiem.

Na kindziuk wyłożyć odrobinę chrzanu. Gotowe tartinki wyłożyć na deskę.