monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Tatar 10

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Klasyczny befsztyk tatarski z siekanej wołowiny.

Tatar 10 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tatar 10

 

  • 30-40 dag polędwicy wołowej
  • 2 ogórki kiszone
  • jedna cebula
  • jedna czerwona cebula
  • garść oliwek z pastą paprykową
  • 2 żółtka
  • sól , świeżo mielony pieprz
  • odrobina oliwy
  • odrobina magi lub sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Tatar 10
Mięso bardzo drobno siekamy ,pamiętajmy żeby dobrze naostrzyć nóż ,mięso doprawić solą,pieprzem,odrobiną magi ,oraz oliwy dobrze wymieszać .Ogórki obrać ze skórki bardzo drobno pokroić,obie cebulki obrać pokroić w bardzo drobną kostkę ,oliwki również pokroić drobniutko .Kładziemy na talerzu po kolei drobniutko pokrojone warzywa po czym nakładamy doprawione mięsko i robimy wgłębienie po środku wkładamy w to miejsce żółtko posypujemy pieprzem i delikatnie polewamy oliwą i podajemy.
Tatar 10
aby mięsko jak i jajka kupywać u sprawdzonych sprzedawców aby było świeżutkie

Tagi:

mięso tatar sosy