pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar jeleni z serem długodojrzewającym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

drobno siekana polędwica z jelenia z serem i maggi

Tatar jeleni z serem długodojrzewającym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar jeleni z serem długodojrzewającym

 

  • polędwica jelenia 40 dag
  • maggi 2 łyżki
  • żółtko 1
  • olej 1 łyżeczka
  • ser dojrzewający do posypania
  • sól do smaku
  • koperek do posypania

Sposób przygotowania:

Tatar jeleni z serem długodojrzewającym
Polędwicę z jelenia pozbawiamy wszelkich niedoskonałości i bardzo drobno siekamy (można z pomocą robota). Posypujemy solą. Dodajemy maggi i olej rzepakowy. Mięso mieszamy (najlepiej rękami) i lekko je ubijamy. Przekładamy na talerz i formując spodek. W środku robimy wgłębienie Wbijamy żółtko i posypujemy kawałeczkami sera dojrzewającego. Posypujemy świeżym koperkiem. Smacznego.
Tatar jeleni z serem długodojrzewającym
Polędwicę z jelenia pozbawiamy wszelkich niedoskonałości
Tatar jeleni z serem długodojrzewającym
Mieszamy z solą, maggi oraz olejem rzepakowym
Tatar jeleni z serem długodojrzewającym
W mięsie robimy wgłębienie, wbijamy żółtko i posypujemy serem