beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Tatar wołowy z  grzybkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Tatar wołowy z  grzybkami

Składniki:

Tatar wołowy z  grzybkami

 

  • pół kilo polędwicy wołowej,
  • 10 dag korniszonów,
  • 10 dag grzybków marynowanych,
  • 2  cebule,
  • 2  żółtka,
  • pieprz, sól,
  • olej

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy z  grzybkami
Mięso starannie oczyścić z  włókien i  żył, następnie pokroić na kostki i  zmiksować. Dodać przyprawy, wyrobić. W dowolnych ilościach, zależnie od gustu, dodajemy cebulę, żółtko, grzyby i  korniszony. Mieszamy mięso z  przyprawami, po czym formujemy owalne kotlety i  ozdabiamy pozostałymi dodatkami. Podajemy na zimno z  chlebem.

Tagi:

tatar mięso