justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Tatar z dymką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

tatar zawsze się sprawdzi jako przekąska

Tatar z dymką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tatar z dymką

 

  • mięso wołowe na tatar 25 dag
  • żółtko 2 sztuki
  • sól
  • pieprz
  • dymka 1 sztuka
  • woda 2 łyżki
  • olej 2 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar z dymką
Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Do miseczki przekładamy nasze mięso na tatar. Wbijamy żółtka, dodajemy posiekaną dymkę, oraz olej i wodę. Widelcem wyrabiamy jednolitą mięsną masę. Jeśli będzie za bardzo zwarta można dodać jeszcze nie co wody. Ja z tatara zrobiłam kanapki i posypałam je szczypiorkiem. .
Tatar z dymką
Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy
Tatar z dymką
Do miseczki przekładamy nasze mięso na tatar. Wbijamy żółtka, dodajemy posiekaną dymkę, oraz olej i wodę.