wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Tatar z jajeczkami przepiórczymi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tatar jest dobrym pomysłem, na spotkanie rodzinne.

Tatar z jajeczkami przepiórczymi

Składniki:

Tatar z jajeczkami przepiórczymi

 

  • 40 dag polędwicy wołowej
  • 12 żółtek z jajek przepiórczych
  • 2 cebule
  • 2 ogórki konserwowe
  • marynowane prawdziwki
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Tatar z jajeczkami przepiórczymi
Oczyszczone mięso przepuścić przez maszynkę. Przypraw do smaku. Z masy uformuj okrągłe kotleciki, pośrodku każdego zrób palcem wgłębienie i włóż do niego po kilka żółtek jaj przepiórczych. Delikatnie skrop oliwą. Obok mięsa ułóż porcje posiekanej cebuli, grzybków i ogórków. Oprósz papryką. Do tatara można dodać posiekane kapary, ćwiartki oliwek.