pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar z jelenia z nasionami kopru

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Tatar z jelenia z nasionami kopru i czerwoną cebulą

Tatar z jelenia z nasionami kopru Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar z jelenia z nasionami kopru

 

  • polędwica z jelenia 45 dag
  • sól do smaku
  • jajko 1
  • czerwona cebula 1
  • koper nasiona 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Tatar z jelenia z nasionami kopru
Polędwicę z jelenia kroimy na mniejsze kawałki. Wkładamy do robota i drobno siekamy. Mięso doprawiamy solą i mieszamy. Formujemy owalnego kotleta z wgłębieniem w środku. Wbijamy tam jajko. Cebulę czerwoną obieramy i drobno siekamy. Obsypujemy nią do połowy tego owalnego kotleta zrobionego z mięsa mielonego. Z drugiej strony sypiemy nasiona kopru. Ozdabiamy natką pietruszki i gotowe. Smacznego.
Tatar z jelenia z nasionami kopru
Pokrojoną na mniejsze kawałki polędwicę wkładam do robota
Tatar z jelenia z nasionami kopru
Miksuję i mieszam z solą. Przekładam na talerz
Tatar z jelenia z nasionami kopru
Formuję wgłębienie w środku i wbijam jajko