iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Tatar z śledzia z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Siekany tatar z śledzia solonego do tego słodka kukurydza, czerwona cebula i ogórek . Smaczna szybka przystawka imprezowa.

Tatar z śledzia z kukurydzą

Składniki:

Tatar z śledzia z kukurydzą

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar z śledzia z kukurydzą
Cebulę czerwoną średniej wielkości obrać i drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć na sitku. Ogórki z octu pokroić bardzo drobno.Śledzie solone należy namoczyć choćby kilka godzin. Wymienić dwa razy wodę podczas moczenia. Następnie wyciągnąć obsuszyć papierowym ręcznikiem i siekać drobno dużym nożem. Wszystkie składniki wymieszać z sobą. Dodać olej i pieprz świeżo mielony kolorowy do smaku. Wymieszać i dodać odrobinę octu winnego. Jeszcze raz wymieszać i mocno schłodzić. Podawać ozdobione piórkami cebuli i kukurydzą.