Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Tatar z wędzonego łososia

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wykwintne danie dla smakoszy tataru

Tatar z wędzonego łososia

Składniki:

Tatar z wędzonego łososia

 

  • 40 dag wędzonego łososia
  • 4 korniszony
  • 2 małe pomidorki
  • 4 łyżki kaparów
  • 4 łyżki majonezu
  • koperek
  • listki melisy
  • sok z cytryny
  • olej

Sposób przygotowania:

Tatar z wędzonego łososia
Łososia kroimy w małe kostki, korniszony w plasterki. Do skorupek po jajkach za pomocą szprycy cukierniczej włożyć majonez. Na talerzykach układamy łososia, pokrojone korniszony, kapary, skorupki jajka z majonezem. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i olejem. Całość dekorujemy koperkiem, pokrojonymi pomidorkami ( mogą być pokrojone w ćwiartki lub plastry), listkami melisy. Wkładamy na godzinę do lodówki, żeby przeszło smakiem. SMACZNEGO