pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar za małosolnym cokołem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

siekany tatar wołowy podany z ogórkami małosolnymi

Tatar za małosolnym cokołem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar za małosolnym cokołem

 

Sposób przygotowania:

Tatar za małosolnym cokołem
Skrzydło wołowe siekam w robocie lub mielę w maszynce do mielenia mięsa. Ogórki małosolne (ja użyłem zrobionych wg przepisu: „https://gotujmy.pl/ogorki-malosolne-chrzanowe,przepisy,158235.html”) również drobno siekam. Do mięsa wołowego wbijam żółtko. Dodaję do smaku sos sojowym oraz pieprz kolorowy. Jeszcze olej lniany i całość wyrabiam widelcem na jednolitą masę. Mięsko podaję obtoczone ogórkiem małosolnym. Smacznego.
Tatar za małosolnym cokołem
Skrzydło wołowe pokrojone w większą kostkę drobno siekam
Tatar za małosolnym cokołem
Do posiekanej wołowiny wbijam żółtko oraz dodaję przyprawy
Tatar za małosolnym cokołem
Z mięso robię wysepkę dookoła obsypując ją posiekanymi ogórkami małosolnymi

Tagi:

mięso tatar sosy