pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatarski befsztyk

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

kolejna wersja mego ulubionego tatara

Tatarski befsztyk

Składniki:

Tatarski befsztyk

 

  • 50 dag polędwica wołowa,
  • 1 cebula średnia,
  • pieprz ziołowy,
  • Sól,
  • 2 łyżki Olej z pestek winogron,
  • 1 łyżka musztarda sarepska,
  • 2 żółtka,
  • grzybki marynowane drobno pokrojone

 

Sposób przygotowania:

Tatarski befsztyk
Polędwicę bardzo drobno mielimy (jeśli istnieje potrzeba wcześniej oczyszczamy ją z żył). Dodajemy drobno posiekaną cebulę, olej, musztardę i żółtka. Całość wyrabiamy na jednolitą masę przyprawiają solą i pieprzem ziołowym do smaku. Na talerzu formujemy z mięsa piramidkę i dookoła obsypujemy ją pokrojonymi grzybkami marynowanymi. Polecam te zrobione wg przepisu "Opieńki marynowane".

Tagi:

winogrona