2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1468]

Tatarski na kremówce z grzybami leśnymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pierwszy raz robiłam sos tatarski na kremówce,jest delikatny aksamitny i smakuje zdecydowanie lepiej niż na zwykłej śmietance!

Tatarski na kremówce z grzybami leśnymi Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatarski na kremówce z grzybami leśnymi

 

 

Sposób przygotowania:

Tatarski na kremówce z grzybami leśnymi
Jaja ugotować na twardo ostudzić obrać przekroić wzdłuż na połowę wydrążyć żółtka,białka drobniutko posiekać. Żółtka rozetrzeć na gładko z majonezem i śmietanką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem,resztę składników drobno posiekać -maślaki osączyć dobrze z zalewy,wszystko razem połączyć ze sobą doprawić do smaku solą cukrem i pieprzem jeszcze raz wymieszać i włożyć do lodówki w celu schłodzenia.Przed podaniem posypać częścią posiekanego szczypiorku Podawać do pieczystych mięs i wędlin.
Tatarski na kremówce z grzybami leśnymi
żółtka jaj rozetrzeć na gładko z majonezem
Tatarski na kremówce z grzybami leśnymi
białka jaj ogórki drobniutko siekamy do sosu
Tatarski na kremówce z grzybami leśnymi
maślaki również drobno kroimy dodajemy do sosu doprawiamy do smaku

Tagi:

jajko jajka