senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Tęczowe puree z ziemniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciekawie wyglądające ziemniaki - ale przyznam, że trzeba lubić taki smak, gdyż bywa on charakterystyczny.

Tęczowe puree z ziemniaków

Składniki:

Tęczowe puree z ziemniaków

 

  • 1 kg ziemniaków,
  • sól (do posolenia wody),
  • 7 łyżek mleka,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka przecier pomidorowy,
  • 1 surowe żółtko,
  • 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki lub kopru,
  • 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Tęczowe puree z ziemniaków
Ugotować ziemniaki w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc tłuczkiem na gładką masę. Zagotować mleko i gorące dodać do ziemniaków, dodać masło i wymieszać wszystko na jednolitą masę. Podzielić na 4 części: do pierwszej dodać przecier, do drugiej żółtko, do trzeciej zieleninę, a do czwartej majonez. I każdą osobno wymieszać. Układać na półmisku naprzemiennie kolorami.

Tagi:

ziemniaki