Sposób przygotowania:
Teppanyaki
Mięso pokroić w bardzo cienkie plasterki, a następnie przyprawić solą i pieprzem, po czym odstawić na chwilę. Bakłażany pokroić w cienkie, ukośne paski. Fasolkom odciąć końcówki. Paprykę pokroić w cienkie paski. Dymki obrać i przekroić na pół. Bambus pociąć w cienkie paski – 4 centymetry długości i 1-2 centymetry szerokości. Grzybom odciąć twarde nóżki, które są niejadalne. Umieścić warzywa na półmisku w osobnych porcjach. Składniki na sos umieścić w jednym naczyniu i wymieszać. Rozlać na tyle czarek, ilu zamierzamy przyjmować gości. Mocno rozgrzać grill. Umieścić na nim blachę do smażenia. Rozlać nań niewielką ilość oleju, a następnie umieścić nań około 1/4 mięsa i tyle samo warzyw. Szybko obsmażyć z obydwu stron, a następnie przesunąć na zewnątrz blachy lub przełożyć na talerze. Tym sposobem można grillować także inne potrawy, np. ryby lub krewetki.