Sposób przygotowania:
terrina warzywna
Przygotowanie galarety: Żelatynę namocz w 0,5 szklanki bulionu. Resztę bulionu zagotuj w rondlu. Napęczniałą żelatynę wlej do gorącego bulionu i wymieszaj. Kilka łyżek wlej na dno keksowej foremki, odstaw do zastudzenia. Groszek i brokuły ugotuj osobno w osolonej wodzie, osącz. Paprykę pokruj w paski. Przygotowanie składników: Ugotowane jajka obierz, pokrój w grube plasterki. Ułóż wraz z gałązkami natki na warstwie galarety w foremce.Posyp groszkiem, zalej tężejącą galaretą.Odstaw. Po dwa plasterki szynki ułóż obok siebie na desce, a na nich po dwa szparagi ze słoika. Plastry zwiń ostrożnie w ciasne roladki. Na warstwie galaretki ułóż paski papryki zalej galaretą,na to połóż roladki i znów zalej. Ostódz.Ułóż różyszki brokułów, posyp kukurydzą znów zalej. Chłódz ok 6 godzin. Przed wyciągnięciem na chwilę zanurz foremkę w gorącej wodzie.Smacznego