Sposób przygotowania:
Terrina z warzywami na zimno
Warzywa ugotować osobno w osolonej wodzi. Po osączeniu każde warzywo włożyć do osobnego naczynia i zmiksować. Żelatynę podzielić na 3 części (do 3 szklanek wsypać po 4 łyżki żelatyny), każdą rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku. Do jednej części wlać 3 łyżki bulionu i wymieszać z masą brokułową. Drugą część żelatyny wymieszać z resztą bulionu i sokiem z cytryny, a następnie połączyć z masą marchewkową. Trzecia część połączyć ze śmietaną i masa kalafiorową.
Formę posmarować olejem. Na jej dnie wyłożyć pól masy brokułowej. Kiedy zacznie tężeć, położyć warstwę masy kalafiorowej. Na tężejącej masie kalafiorowej, rozłożyć masę marchewkową i ponownie resztę brokułowej. Schłodzić, następnie wyjąć z misy.Podawać w upalne dni-wyśmienicie smakuje.
Formę posmarować olejem. Na jej dnie wyłożyć pól masy brokułowej. Kiedy zacznie tężeć, położyć warstwę masy kalafiorowej. Na tężejącej masie kalafiorowej, rozłożyć masę marchewkową i ponownie resztę brokułowej. Schłodzić, następnie wyjąć z misy.Podawać w upalne dni-wyśmienicie smakuje.