ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Tilapia na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tilapia w przepysznym sosie jogurtowo musztardowym.

Tilapia na zimno

Składniki:

Tilapia na zimno

 

  • oliwa z oliwek
  • 2 filety z tilapii
  • jogurt grecki mały
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • szczypiorek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Tilapia na zimno
Rybę solimy, pieprzymy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Opiekamy ją z obu stron (ok 10 minut). W międzyczasie przygotowujemy sos. DO miski wykładamy jogurt, miód, musztardę i wyciskamy cytrynę. Dodajemy drobno posiekany szczypiorek (ok. 1-2 łyżek). Całość doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Gotową rybę przestudzamy, podajemy z sosem.