Sposób przygotowania:
Tilapia ze szpinakiem
Filety z ryby rozmrażamy dzień wcześniej, solimy, pieprzymy, obficie skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. W międzyczasie gotujemy tilapię, najlepiej na parze. Następnie do szpinaku dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Pół kuli mozzarelli kroimy na drobne kawałeczki i wrzucamy do szpinaku dokładnie mieszając. Drugą połówkę mozzarelli kroimy w paski. Na talerzu układamy kawałki ryby, przykrywamy pierzynką ze szpinaku, a na wierzchu delikatnie wciskamy paski mozzarelli. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego!