beta

beta

Kucharz
[Przepisów: 11]

Tirami su

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Biszkopty nasączamy w kawie i układamy w formie. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym,

Tirami su

Składniki:

Tirami su

 

  • 1 cukier waniliowy
  • 1/4 szkl mocnej kawy
  • 2 łyżki posiekanych migdałów
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 500g białego sera
  • 150g biszkoptów
  • 2 łyżki tłuszczu
  • 2 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 2 żółtka

 

Sposób przygotowania:

Tirami su
Biszkopty nasączamy w kawie i układamy w formie. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy ser. Częścią kremu serowego smarujemy biszkopty, sypiemy migdałami. Na kremie układamy następną warstwę biszkoptów, nasączonych kawą i przykrywamy resztą kremu. Deser sypiemy kakao. Odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny.