Sposób przygotowania:
Tiramisu
Do miski wsypujemy zawartość opakowań Kremu tiramisu i mieszamy z 375ml mleka do uzyskania gęstej konsystencji .
Zaparzoną kawę Cappuccino przestudzić łączymy ją z alkoholem( nie wiele na 250 ml kawy 50ml alkoholu -wedle uznania)Biszkopty zanurzamy w kawie z alkoholem na sekundę , następnie układamy biszkopty na blaszce lub w żaroodpornym naczyniu . Po wyłożeniu spodu naczynia nakładamy grubszą warstwę kremu , na warstwę kremu układamy kolejne biszkopty pamiętając o tym że mają być ściśle przylegające do siebie. Na ostatnią warstwę biszkoptów nakładamy resztę kremu równomiernie przykrywając je. Polecam posypywać ciasto kakao po pokrojeniu .
Można też zastąpić kakao -płatkami
migdałowymi lub innymi smakołykami -wedle uznania.
Zaparzoną kawę Cappuccino przestudzić łączymy ją z alkoholem( nie wiele na 250 ml kawy 50ml alkoholu -wedle uznania)Biszkopty zanurzamy w kawie z alkoholem na sekundę , następnie układamy biszkopty na blaszce lub w żaroodpornym naczyniu . Po wyłożeniu spodu naczynia nakładamy grubszą warstwę kremu , na warstwę kremu układamy kolejne biszkopty pamiętając o tym że mają być ściśle przylegające do siebie. Na ostatnią warstwę biszkoptów nakładamy resztę kremu równomiernie przykrywając je. Polecam posypywać ciasto kakao po pokrojeniu .
Można też zastąpić kakao -płatkami
migdałowymi lub innymi smakołykami -wedle uznania.