Sandra_Mazur

Sandra_Mazur

Kucharz
[Przepisów: 24]

Tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polecam zwłaszcza dla osób,które lubią ciasta z nutką alkoholu:)

Tiramisu

Składniki:

Tiramisu

 

  • 2 opakowania Kremu Tiramisu
  • 375 ml mleka
  • Opakowanie biszkoptów
  • słodkie kakao
  • cappuccino
  • amaretto lub inny alkohol

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tiramisu
Do miski wsypujemy zawartość opakowań Kremu tiramisu i mieszamy z 375ml mleka do uzyskania gęstej konsystencji .
Zaparzoną kawę Cappuccino przestudzić łączymy ją z alkoholem( nie wiele na 250 ml kawy 50ml alkoholu -wedle uznania)Biszkopty zanurzamy w kawie z alkoholem na sekundę , następnie układamy biszkopty na blaszce lub w żaroodpornym naczyniu . Po wyłożeniu spodu naczynia nakładamy grubszą warstwę kremu , na warstwę kremu układamy kolejne biszkopty pamiętając o tym że mają być ściśle przylegające do siebie. Na ostatnią warstwę biszkoptów nakładamy resztę kremu równomiernie przykrywając je. Polecam posypywać ciasto kakao po pokrojeniu .
Można też zastąpić kakao -płatkami
migdałowymi lub innymi smakołykami -wedle uznania.

Tagi:

biszkopt