Sposób przygotowania:
Tiramisu śmietankowe
Do gorącej wody wsypujemy kawę i mieszamy, studzimy. Żółtka przekładamy do miski, wsypujemy oba cukry i miksujemy.
Do ubitej masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy przez chwilę do polaczenia się składników.
Dodajemy ubitą na sztywną śmietanę i miksujemy przez chwilę. Masę wstawiamy do lodówki.
Biszkopty maczamy w zimnym naparze kawowym i układamy w blaszce lub pojemniku. Na biszkopty wykładamy połowę kremu, układamy drugą warstwę biskoptów i resztę kremu. Wierzch posypujemy gorzkim kakao.
Do ubitej masy dodajemy serek mascarpone i miksujemy przez chwilę do polaczenia się składników.
Dodajemy ubitą na sztywną śmietanę i miksujemy przez chwilę. Masę wstawiamy do lodówki.
Biszkopty maczamy w zimnym naparze kawowym i układamy w blaszce lub pojemniku. Na biszkopty wykładamy połowę kremu, układamy drugą warstwę biskoptów i resztę kremu. Wierzch posypujemy gorzkim kakao.