Sposób przygotowania:
Pyszny tort tiramisu
Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier a następnie dodaj po żółtku i ucieraj dalej. Na końcu dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszaj. Przełóż do tortownicy (22cm.)wysmarowanej i wysypanej bułką tartą i piecz ok. 60 min. w temp.180 stopni. Po upieczeniu przekrój na trzy części.
Jajka sparz wrzątkiem. Żółtka oddziel od białek, z białek ubij mikserem pianę, dodaj cukier puder. Serek mascarpone utrzyj z żółtkami, po łyżce dodawaj do białek, na końcu dodaj amaretto. Zimny napar kawy wymieszaj z amaretto.
Pierwszy biszkopt nasącz ponczem, na to wyłóż 1/3 część kremu, na to drugi biszkopt,poncz, 1/3 kremu i biszkopt, nasącz ponczem. Wierzch i boki posmaruj pozostałym kremem i wyrównaj.
Boki obłóż biszkoptami, przyklejając je jeden obok drugiego. Obwiąż wstążką, a wierzch obsyp kakao i posyp wiórkami czekoladowymi. Udekoruj malinami. Wstaw do lodówki.
Jajka sparz wrzątkiem. Żółtka oddziel od białek, z białek ubij mikserem pianę, dodaj cukier puder. Serek mascarpone utrzyj z żółtkami, po łyżce dodawaj do białek, na końcu dodaj amaretto. Zimny napar kawy wymieszaj z amaretto.
Pierwszy biszkopt nasącz ponczem, na to wyłóż 1/3 część kremu, na to drugi biszkopt,poncz, 1/3 kremu i biszkopt, nasącz ponczem. Wierzch i boki posmaruj pozostałym kremem i wyrównaj.
Boki obłóż biszkoptami, przyklejając je jeden obok drugiego. Obwiąż wstążką, a wierzch obsyp kakao i posyp wiórkami czekoladowymi. Udekoruj malinami. Wstaw do lodówki.
Marika-
Magdalena88
Jagoda.L