Sposób przygotowania:
Tiramisu szybkie i proste
1. Ubić śmietanę. 2. Serek mascarpone utrzeć z cukrem na idealnie gładką masę. A następnie dołożyć do tej masy wcześniej ubitą śmietankę i wymieszać - najlepiej drewnianą łyżką (nie mikserem, bo śmietana opadnie i zrobi się wodnista). 3. Biszkopty namoczyć w mieszance z kawy i likieru a następnie układać w naczyniu. Pokryć je warstwą kremu i wyłożyć 2 warstwę namoczonych biszkoptów. Wysmarować resztę kremu i posypać po wierzchu odrobiną kakao. Przed podaniem powinno się chłodzić w lodówce minimum godzinę.
![Tiramisu szybkie i proste Tiramisu szybkie i proste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tiramisu-szybkie-i-proste-148192.jpg)
![Tiramisu szybkie i proste Tiramisu szybkie i proste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tiramisu-szybkie-i-proste-148193.jpg)
![Tiramisu szybkie i proste Tiramisu szybkie i proste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tiramisu-szybkie-i-proste-148194.jpg)
![Tiramisu szybkie i proste Tiramisu szybkie i proste](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/tiramisu-szybkie-i-proste-148195.jpg)