Sposób przygotowania:
tocik sałatkowy
1. Ogórki i pora pokroić. Wymieszać z groszkiem. Dodać majonez. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerz.
2. Seler i orzechy drobno pokroić. Jabłka umyć, obrać, usunąć środki. Również drobno pokroić. Wymieszać to wszystko z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Na koniec ułożyć na talerzu na pierwszej warstwie.
3. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Natkę pietruszki posiekać. Jaja drobno pokroić. Wymieszać z majonezem i popieprzyć oraz posolić. Ułożyć na talerzu na dwóch poprzednich warstwach.
Dekoracja: ruloniki szynki lub ćwiartki pomidora
2. Seler i orzechy drobno pokroić. Jabłka umyć, obrać, usunąć środki. Również drobno pokroić. Wymieszać to wszystko z majonezem i doprawić solą i pieprzem. Na koniec ułożyć na talerzu na pierwszej warstwie.
3. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Natkę pietruszki posiekać. Jaja drobno pokroić. Wymieszać z majonezem i popieprzyć oraz posolić. Ułożyć na talerzu na dwóch poprzednich warstwach.
Dekoracja: ruloniki szynki lub ćwiartki pomidora