Maniutka

Maniutka

Kucharz
[Przepisów: 23]

Toffik

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

polecam to smaczne ciastunio

Toffik

Składniki:

Toffik

 

 

Sposób przygotowania:

Toffik
Z jednego litra mleka odlać szklankę a resztę zagotować z margaryną. W szklance mleka roztrzepać mąkę, budyń, jajko, 1/2szk.cukru, cukier waniliowy i wlać do gotującego się mleka. Formę wyłożyć krakersami, na to gorący budyń. Następnie ułożyć kolejną warstwę krakersów (gdy budyń przestygnie) karmel, na to znów krakersy, śmietanę ubitą z żelatyną (żelatynę rozpuścić w odrobinie mleka lub wody) Na wierzch posypać tartą czekoladą. Smacznego:)

Tagi:

jajko jajka