paulka104

paulka104

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 106]

Toffusie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mają wspaniały smak, a dzieci wprost je uwielbiają! W mig znikają z talerza.

Toffusie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Toffusie

 

  • 30 dag mąki
  • 10 dag margaryny
  • 10 dag cukru pudru
  • 1 jajko
  • 3 łyżki śmietany
  • 15 dag amoniaku
  • 1/2 puszki masy krówkowej
  • 1/3 kostki margaryny
  • Lukier:
  • białko
  • 6 łyżek cukru pudru
  • kawałeczki galaretki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Toffusie
Mąkę zsiekać z margaryną , dodać cukier , amoniak rozmieszany w śmietanie i jajko . Zarobić ciasto i wynieść do chłodu na 30 min . Rozwałkować na grubość 0,5 cm , wycinać kółka literatką . Upiec ciasteczka aż będą rumiane . Masę krówkową zmiksować z margaryną . LUKIER : białko dokładnie połączyć ( ręcznie ) z c. pudrem . Na ciasteczka za pomocą rękawa kuchennego nałożyć masę toffi . Polać lukrem , można przyozdobić kawałkami galaretki .
Toffusie
Etap 1

Tagi:

jajko jajka