marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tofu z warzywami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Na rozgrzaną oliwę wrzucić pokrojony ser tofu.Podsmażyć,dodać umyte i pokrojone warzywa oraz pieczarki.Zalać wodą i dusić pod przykryciem.

Tofu z warzywami.

Składniki:

Tofu z warzywami.

 

  • 80 dag.tofu,
  • 2 kolorowe papryki-czerwona i zielona,
  • 35 dag.fasolki szparagowej,
  • 35 dag.pieczarek,
  • oliwa z oliwek do smażenia.

Sposób przygotowania:

Tofu z warzywami.
Ser tofu pokroić w kostkę,a papryki,fasolkę oraz pieczarki oczyścić,opłukać i pokroić w paski lub kawałki.Rozgrzać oliwę na patelni i podsmażyć tofu z kilka minut na rumiano.Następnie dodać pokrojone papryki i fasolkę oraz pieczarki.Zamieszać,zalać wodą
na tyle,aby zakryła zawartość patelni,ale niezbyt dużo.Dusić pod przykryciem z 15-20 min.na małym ogniu.Doprawić solą i pieprzem..Podawać z pieczywem czosnkowym lub kminkowym.

Tagi:

tofu ser