Sposób przygotowania:
Tokań z pieczarkami brązowymi
Wołowinę (części gulaszowe) kroję w paski przy okazji pozbywając się wszelkich niedoskonałości. Cebulę kroję w piórka i skracam po połowie. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki smalcu. Wrzucam cebulę. Porządnie solę i smażę na złoty kolor. Następnie dodaję resztę smalcu i wrzucam wołowinę. Na średnim ogniu smażę od czasu do czasu mieszając. Gdy cała zbrązowieje patelnię przykrywam i duszę 8-9 minut. W tym czasie puści ona soki. Pieczarki brązowe kroję w słupki. Tak przygotowane dodaję do mięsa. Mieszam i ponownie przykrywam patelnię. Oczyszczam papryki czerwone wraz z pomidorem i papryczką chili kroję również w paski. Warzywa dodaję do smażącego się mięsa. Mieszam i ponownie przykrywam. Na małym ogniu duszę kilkanaście minut, aż mięso i papryką będą miękkie. Należy uważać, aby mięso się nie przypaliło ale z drugiej strony zbyt często nie odsłaniać pokrywki, aby stracić jak najmniej wilgoci. Jeśli na patelni będzie sucho powinniśmy podlać bulionu. Przygotowany tokań podałem z ziemniakami gotowanymi na parze. Smacznego.