migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Tołpyga w tymianku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i sola prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej.Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę z białej kapusty

Tołpyga w tymianku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tołpyga w tymianku

 

  • 600 g filetów tołpygi
  • tymianek
  • sól prowansalska
  • 1-2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Tołpyga w tymianku
Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać ze smażonymi ziemniaczkami i surówka z białej kapusty https://gotujmy.pl/surowka-z-bialej-kapusty,przepisy-surowki-przepis,207520.html .
Tołpyga w tymianku
Etap 1 Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki.
Tołpyga w tymianku
Etap 2 Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą.
Tołpyga w tymianku
Etap 3 Kawałki ryby panierować w jajku a potem w bułce tartej.
Tołpyga w tymianku
Etap 4 Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka