Sposób przygotowania:
Torcik na zimno mega owocowy
Tortownicę ( 28 cm średnica) wykładam folią , układam biszkopty jeden obok drugiego.
Galaretki jagodowe przygotowuję w 750 ml gorącej wody, dodaję borówki ( u mnie mrożone) odstawiam do wystudzenia . Zimną zalewam delikatnie biszkopty , resztę odstawiam i jak zacznie tężeć miksuję i wlewam na biszkopty.Wstawiam do lodówki do zastygnięcia.
Z arbuza odcinam skóry, i kroję go w kostkę. Galaretki arbuzowe rozpuszczam w 750 ml gorącej wody, odstawiam do wystudzenia. Całkiem zimna i przelewam na warstwę jagodową, wykładam kostki arbuza, i znowu zamykam w lodówce.
Galaretki truskawkowe mieszam w 650 ml gorącej wody, studzę i zupełnie zimną miksuję z serkami. Wykładam na warstwę arbuzową, truskawki kroję na mniejsze kawałki i topię w masie. Całość ląduje do lodówki.
Śmietanę ubijam z śmietan fixem i łyżką cukru pudru.
Wierzch torcika dekoruję bitą śmietaną i owocami.
Galaretki jagodowe przygotowuję w 750 ml gorącej wody, dodaję borówki ( u mnie mrożone) odstawiam do wystudzenia . Zimną zalewam delikatnie biszkopty , resztę odstawiam i jak zacznie tężeć miksuję i wlewam na biszkopty.Wstawiam do lodówki do zastygnięcia.
Z arbuza odcinam skóry, i kroję go w kostkę. Galaretki arbuzowe rozpuszczam w 750 ml gorącej wody, odstawiam do wystudzenia. Całkiem zimna i przelewam na warstwę jagodową, wykładam kostki arbuza, i znowu zamykam w lodówce.
Galaretki truskawkowe mieszam w 650 ml gorącej wody, studzę i zupełnie zimną miksuję z serkami. Wykładam na warstwę arbuzową, truskawki kroję na mniejsze kawałki i topię w masie. Całość ląduje do lodówki.
Śmietanę ubijam z śmietan fixem i łyżką cukru pudru.
Wierzch torcika dekoruję bitą śmietaną i owocami.
misia5
zbysiowa
Jasne, zapraszam :)