Sposób przygotowania:
Tort arbuzowy
Biszkopt przekroić na dwa krążki lub dac 2 gotowe kupne. Spód lekko nasączyć dowolnym ponczem.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie wymieszać z serkami. na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wody i przestudzonej.
Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 masy, na to ściśle ułożyć kawalki arbuza i przykryć kolejną 1/3 części masy. Przykryć drugim krążkiem biszkopta, nasączyć i posmarować
całość pozostałą masą. Udekorować wg własnego uznania.
UWAGA: Masa szybko zastyga, więc lepiej za nim zaczniesz ją ubijać przygotuj resztę ciasta do nałożenia.
Polecam ten torcik zwłaszcza na upalne dni, arbuza można zastąpić innymi owocami ale z arbuzem należy spróbować bo efekt jest rewelacyjny." Jest pyszny. Wart grzechu łakomstwa:)
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, następnie wymieszać z serkami. na końcu dodać żelatynę rozpuszczoną w 100ml wody i przestudzonej.
Na nasączony biszkopt wyłożyć 1/3 masy, na to ściśle ułożyć kawalki arbuza i przykryć kolejną 1/3 części masy. Przykryć drugim krążkiem biszkopta, nasączyć i posmarować
całość pozostałą masą. Udekorować wg własnego uznania.
UWAGA: Masa szybko zastyga, więc lepiej za nim zaczniesz ją ubijać przygotuj resztę ciasta do nałożenia.
Polecam ten torcik zwłaszcza na upalne dni, arbuza można zastąpić innymi owocami ale z arbuzem należy spróbować bo efekt jest rewelacyjny." Jest pyszny. Wart grzechu łakomstwa:)
Jojo
zewa