Sposób przygotowania:
Torcik malinowo-arbuzowy
1.Biszkopt: Maki przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodawać cukier, po 1 żółtku i strużką olej. Na koniec łyżka wymieszać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. Masę podzielić na dwie części. Do jednej dodać czerwony barwnik spożywczy. Wlać całą do tortownicy a na nią pozostałą masę. Piec 20 minut w 160*C. Po upieczeniu wyjąc z tortownicy i wystudzić. 2.Arbuza pokroić w kosteczkę. Czekolady zetrzeć na tarce i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, rozpuścić i wystudzić. 3.Śmietanę kremówkę ubić ze śmietan fixem, startą czekoladą, cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać żelatynę. 4.Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody, wystudzić i odstawić do stężenia (najlepiej przygotować ją wcześniej żeby delikatnie stężała) 5.Na biszkopt wyłożyć ubitą śmietanę z czekoladami, poukładać owoce, zalać wszystko galaretką.
marietta
VioletoweKucharzenie
Dziękuję:-)