alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Torcik tęczowy bez pieczenia

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

W ogródku mam już pyszne, pachnące i dojrzałe truskawki, więc zapraszam na torcik z truskawkami. Sezon krótki, więc trzeba korzystać.

Torcik tęczowy bez pieczenia

Składniki:

Torcik tęczowy bez pieczenia

 

  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka arbuzowa Winiary (375 ml)
  • 1 galaretka jagodowa Winiary (375 ml)
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 puszka mleka niesłodzonego
  • biszkopty
  • truskawki
  • borówki

Sposób przygotowania:

Torcik tęczowy bez pieczenia
Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody i wymieszać. Do galaretki arbuzowej i jagodowej dodać po 1 łyżeczce żelatyny i osobno przygotować w szklance gorącej przegotowanej wody. Wszystkie galaretki odłożyć do lekkiego stężenia. Zimne mleko zmiksować, podzielić na trzy części i wlać do tężejących galaretek. Galaretki zmiksować na najwyższych obrotach do podwojenia objętości. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć folią. Na dnie ułożyć biszkopty. Na środek tortownicy wlewać na przemian po 2 łyżki masy. Masa sama będzie się rozpływać na boki. Włożyć na 4-5 godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować owocami.

Tagi:

biszkopt