Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Torcik bakaliowo rumowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masło, żółtka, cukier utrzeć na pulchną masę, dodać kakao , wymieszać . Galaretkę pokroić.

Torcik bakaliowo rumowy na zimno

Składniki:

Torcik bakaliowo rumowy na zimno

 

  • 2 kostki masła
  • 6 żółtek
  • 40 dag cukru
  • 12 łyżeczek kakao
  • 4 łyżki żelatyny
  • 2 galaretki
  • Olejek rumowy
  • Bakalie

 

Sposób przygotowania:

Torcik bakaliowo rumowy na zimno
Masło, żółtka, cukier utrzeć na pulchną masę, dodać kakao , wymieszać . Galaretkę pokroić. Żelatynę rozpuścić w jednej szklance gotowanej wody. Na bakalie wlać olejek rumowy. Do masy dodać podgrzaną żelatynę i szybko zamieszać, dodać bakalie i galaretkę. Wstawićdo lodówki. Przepis doskonale się sprawdza na przeróżne uroczystości , zwłaszcza urodziny i imieniny!

Tagi:

bakalie