Sposób przygotowania:
Torcik bezowo-biszkoptowy
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę, dodaj żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia całość delikatnie połącz, gotowe ciasto biszkoptowe przelej do formy i piecz 35min w 170stop.
Z białka i cukru ubij masę bezową i przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij koło wielkości tortownicy, bezę susz w 100 stop przez 2 godz.
Schłodzoną śmietankę przelej do miski i ubij, kiedy masa stanie się sztywna dodaj śmietan-fixy.
Ostudzony biszkopt przekrój i przełóż kremem śmietanowym z owocami oraz bezą, gotowy torcik pokryj pozostałą masą i udekoruj owocami.
Z białka i cukru ubij masę bezową i przy pomocy rękawa cukierniczego wyciśnij koło wielkości tortownicy, bezę susz w 100 stop przez 2 godz.
Schłodzoną śmietankę przelej do miski i ubij, kiedy masa stanie się sztywna dodaj śmietan-fixy.
Ostudzony biszkopt przekrój i przełóż kremem śmietanowym z owocami oraz bezą, gotowy torcik pokryj pozostałą masą i udekoruj owocami.