Sposób przygotowania:
Torcik bezowy z malibu i granatem
Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier, miksując na lśniącą bezę. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Bezę przekładamy do rękawa cukierniczego.
Na papierze do pieczenia odrysowujemy 4 okręgi, na które wyciskamy bezę, tworząc 4 blaty. Bezę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i natychmiast zmieniamy temperaturę na 150 st. C. Bezy pieczemy 35 minut. Studzimy w wyłączonym piekarniku.
Robimy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i mascarpone, miksujemy. Na koniec dodajemy malibu i miksujemy.
Przekładamy bezy: blat bezowy - krem - blat bezowy - krem. Na wierzch wykładamy ziarna granata.
Na papierze do pieczenia odrysowujemy 4 okręgi, na które wyciskamy bezę, tworząc 4 blaty. Bezę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i natychmiast zmieniamy temperaturę na 150 st. C. Bezy pieczemy 35 minut. Studzimy w wyłączonym piekarniku.
Robimy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i mascarpone, miksujemy. Na koniec dodajemy malibu i miksujemy.
Przekładamy bezy: blat bezowy - krem - blat bezowy - krem. Na wierzch wykładamy ziarna granata.