Sposób przygotowania:
Torcik brzoskwiniowy
Tortownicę wyłożyć folią aluminiową, lub papierem do pieczenia. Ułożyć biszkopty ,ugotować budynie w 1 litrze mleka. Do gorącego ugotowanego budyniu,dodać 2 i½ galaretki brzoskwiniowej(suchej w proszku),dobrze wymieszać żeby się rozpuściła. Połowę gorącej masy wylać na biszkopty,na to ułożyć jeszcze jedną warstwę biszkoptów. Na biszkopty, wyłożyć odsączone,pokrojone w kosteczkę brzoskwinie i wylać drugą połowę masy (2 połówki zostawić do dekoracji wierzchu)wstawić na kilka minut do lodówki. Gdy masa się lekko zetnie, udekorować brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową,odstawić do lodówki do zastygnięcia.Smacznego
Bahus
pusieczek21
Gość
anullka7
Bardzo mi miło:)