radek001700

radek001700

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Torcik cappuccino

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

najlepszy tort jaki kiedykolwiek zrobiłem ;d

Torcik cappuccino

Składniki:

Torcik cappuccino

 

  • masa:
  • 4 x 200 ml śmietanki kremówki
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • odrobina gorącej wody
  • cappuccino według uznania

Sposób przygotowania:

Torcik cappuccino
Upiec okrągłego biszkopta. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Śmietankę ubić, dodać cukier, później ostrożnie wlewać przestudzoną żelatynę i na końcu dodać cappuccino. Przełożyć biszkopt i udekorować. Schłodzić.