Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Torcik cappucino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest naprawdę pyszny.

Torcik cappucino

Składniki:

Torcik cappucino

 

  • 2op.biszkoptów,
  • 1kostka margaryny,
  • 3\4szkl.cukru,
  • 1twaróg(25dag)tłusrt Campina,
  • 2szkl.mleka w proszku,
  • 2łyżeczki żelatyny,
  • 1jajko,
  • 5żółtek,
  • 3łyżki kawy

Sposób przygotowania:

Torcik cappucino
Margarynę z cukrem utrzeć na gladką masę,dodać jajko i 5żółtek,dokładnie połączyć.Następnie dodać twaróg Campina oraz mleko w proszku.W 1 szkl.wody rozpuścić żelatynę,wystudzić i dodać do masy.Kawę zalać połową wrzątku,ostudzić,przecedzic przez sitko.Biszkopty ułożyć jeden obok drugiego w podłużnej formie(keksówce),polac je kawą,posmarować je 1\2kremu,położyć drugą warstwę biszkoptów również polać je kawą,nałożyć resztę kremu i uformować ciasto.Wstawić do lodowki na około 2godz.Przed podaniem ozdobić je winogronami,boki można posypać posiekanymi orzechami wloskimi lub migdalami.Zamiast winogron ciasto można posypać zmieloną kawą naturalną.

Tagi:

kawa