Sposób przygotowania:
Torcik czekoladowo-śmietankowy
Kremy zrobić wedlug przepisu podanego na opakowaniu.
Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno dodając szczyptę soli i wolno dodawać cukier, gdy masa będzie sztywna(jak na bezy) dodawać zółtka i reszte składników. Żółtka zazwyczaj mieszam z proszkiem do pieczenia na osobnej miseczce i dopiero je dodaje. ;) Biszkopt piec w 180stopniach ok.40 min (należy sprawdzać czy jest upieczony, możliwość pieczenia krócej). Po wyjęciu biszkoptu z piekarnika od razu go przekroić. Odstawić na pare minut do ostygnięcia. Następnie przełożyć schłodzonymi kremami (raz jednym a raz drugim). Włożyć do lodówki na pare godzin. Smacznego ;)
Biszkopt: żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno dodając szczyptę soli i wolno dodawać cukier, gdy masa będzie sztywna(jak na bezy) dodawać zółtka i reszte składników. Żółtka zazwyczaj mieszam z proszkiem do pieczenia na osobnej miseczce i dopiero je dodaje. ;) Biszkopt piec w 180stopniach ok.40 min (należy sprawdzać czy jest upieczony, możliwość pieczenia krócej). Po wyjęciu biszkoptu z piekarnika od razu go przekroić. Odstawić na pare minut do ostygnięcia. Następnie przełożyć schłodzonymi kremami (raz jednym a raz drugim). Włożyć do lodówki na pare godzin. Smacznego ;)