Sposób przygotowania:
Torcik czekoladowy
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno dodając cukier. Dodać żółtka, mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną z kakao i z proszkiem do pieczenia. Dodać do białek i wymieszać. Wylać do formy o średnicy 20 cm i upiec. W temp. 180 stopni około 40 minut wystudzić i przekroić na 4 części. Margarynę utrzeć na puch z nutellą. Czekoladę roztopić kąpieli wodnej i dodać do masy. Biszkopty przełożyć masą. Polać polewą boki obsypać kokosem i udekorować.
zewa
zewa
anulkadh
Szklanka cukru do biszkoptu. Do masy idzie jeszcze czekolada więc proszę dobrze przeczytać
zewa
Przeczytałam, ale tu jest czekolada gorzka, która takiej słodyczy nie daje jak np. mleczna.
Ale dziękuję za odpowiedź :)