anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Torcik czekoladowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo szybki i tani torcik na urodziny mojego syna. Polecam bardzo serdecznie dla wszystkich smakoszy słodkości.

Torcik czekoladowy

Składniki:

Torcik czekoladowy

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik czekoladowy
Białka oddzielić od żółtek, białka ubić na sztywno dodając cukier. Dodać żółtka, mąkę przesiać z mąką ziemniaczaną z kakao i z proszkiem do pieczenia. Dodać do białek i wymieszać. Wylać do formy o średnicy 20 cm i upiec. W temp. 180 stopni około 40 minut wystudzić i przekroić na 4 części. Margarynę utrzeć na puch z nutellą. Czekoladę roztopić kąpieli wodnej i dodać do masy. Biszkopty przełożyć masą. Polać polewą boki obsypać kokosem i udekorować.

Tagi:

czekolada