p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Torcik czekoladowy z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

torcik na gotowym spodzie

Torcik czekoladowy z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik czekoladowy z truskawkami

 

  • 1 szt. jasny spód tortowy Dan Cake,
  • 400 ml jogurtu greckiego
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 1 galaretka truskawkowa,
  • czekoladowa masa śmietanowa
  • 10 truskawek świeżych lub mrożonych
  • płatki czekolady,
  • motylki cukrowe,
  • polewa deserowa deLux
  • 1 łyżka śmietany

Sposób przygotowania:

Torcik czekoladowy z truskawkami
Wykrawamy za pomocą spodu od formy koło, a z rantu robimy bok tortu.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, studzimy, gdy lekko stężeje mieszamy z łyżką śmietany, Blenderem miksujemy 400 ml jogurtu greckiego z 3 łyżkami cukru pudru i masą czekoladową w proszku, przekładamy masę na biszkopt, smarujemy nią również boki. Wstawiamy do lodówki. Na powierzchni układamy truskawki, polewamy je oraz boki tortu polewą deserową przygotowaną jak na opakowaniu. Wylewamy na wierzch tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Powierzchnię dekorujemy białymi cukrowymi motylkami.
Torcik czekoladowy z truskawkami
Wykrawamy za pomocą spodu od formy koło, a z rantu robimy bok tortu.
Torcik czekoladowy z truskawkami
przekładamy masę czekoladową na biszkopt,
Torcik czekoladowy z truskawkami
Na powierzchni układamy truskawki świeże lub mrozone
Torcik czekoladowy z truskawkami
polewamy truskawki oraz boki tortu polewą deserową

Tagi:

czekolada