Sposób przygotowania:
Torcik czekoladowy z truskawkami
Wykrawamy za pomocą spodu od formy koło, a z rantu robimy bok tortu.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, studzimy, gdy lekko stężeje mieszamy z łyżką śmietany, Blenderem miksujemy 400 ml jogurtu greckiego z 3 łyżkami cukru pudru i masą czekoladową w proszku, przekładamy masę na biszkopt, smarujemy nią również boki. Wstawiamy do lodówki. Na powierzchni układamy truskawki, polewamy je oraz boki tortu polewą deserową przygotowaną jak na opakowaniu. Wylewamy na wierzch tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Powierzchnię dekorujemy białymi cukrowymi motylkami.
Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, studzimy, gdy lekko stężeje mieszamy z łyżką śmietany, Blenderem miksujemy 400 ml jogurtu greckiego z 3 łyżkami cukru pudru i masą czekoladową w proszku, przekładamy masę na biszkopt, smarujemy nią również boki. Wstawiamy do lodówki. Na powierzchni układamy truskawki, polewamy je oraz boki tortu polewą deserową przygotowaną jak na opakowaniu. Wylewamy na wierzch tężejącą galaretkę i wstawiamy do lodówki. Powierzchnię dekorujemy białymi cukrowymi motylkami.